Wszystkich pasjonatów gotowania na pewno zainteresuje casting do popularnego programu telewizyjnego ‘’Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia’’, prowadzonego przez szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro.
Z resztą, zobaczcie sami :
Udział w programie biorą nie tylko zawodowi kucharze, ale także amatorzy. O tym jaki powinien być kandydat i na co musi być przygotowany streścił reżyser „Piekielnej Kuchni” Artur Nowakowski.
Jeszcze zanim odbędzie się ostateczny wybór uczestników programu pretendent chcący dostać się do rywalizacji w „ Piekielnej Kuchni” musi przejść pierwszy etap castingu, gdzie ma do wypełnienia ankietę. Oprócz podstawowych zagadnień o gastronomii w ankiecie zawarte były również pytania typu : „Gdybyś mógł\mogła powiedzieć coś szefowi Amaro, co to by było?” oraz „Gdybyś był\była potrawą to jaką?”.
Katarzyna Gaja, uczestnik castingu w Opolu, przyznała nam, że drugie pytanie sprawiło jej trochę kłopotu, musiała się nawet posiłkować telefonem do swojej mamy. Ostatecznie okazała się „kosmicznym miszmaszem”. Z kolei Kinga Młot, która również aspirowała do wzięcia udziału w programie powiedziała, że byłaby ciastem z karmelem, ponieważ lubi piec i kocha słodkości.
Inne ciekawe wybory przedstawiła nam redaktor Aleksandra Karkosa
My również zadałyśmy to pytanie, ale reżyserowi „Hell’s Kitchen” .
Z wielu osób, które zgłaszają się do programu (czyli ok 2000 na każdą edycję) zostaje wybranych kilkudziesięciu kandydatów z całej Polski. Ostateczna czternastka zostaje wybrana podczas drugiego etapu castingu w Warszawie, gdzie są poddawani próbie polegającej na zaprezentowaniu swoich umiejętności praktycznych w stresie.
Mówi redaktor A. Karkosa.
Program „Hell’s Kitchen” nie jest jedynie programem pokazującym rywalizację. Udział w nim otwiera przed kucharzami przysłowiowe drzwi na szeroko pojętą gastronomię w Polsce i na świecie.
Mówi reżyser „Hell’s Kitchen” Artur Nowakowski.
Weronika Ligas i Kamila Chrzanowska